Ole Brumm (1924-1966)?Døde den joviale bjørnen vi alle kjenner som Ole Brumm (Winnie the Pooh) i 1966? Nyere forskning rundt hva som skjedde i 1966 har gjort at en gruppe sveitsiske rettsmedisinere mener å har kommet fram til at Ole Brumm egentlig ble tatt av dage dette året.1966Det er en regnfull februarnatt 1966. Ole Brumm har akkurat vært ute et ærend på besøk hos sin gode venn Nasse Nøff, og er glad for å ha kommet hjem akkurat før regnet virkelig begynner å pøse ned. I det han låser seg inn kikker han bort på bunken med trusselbrev sendt fra "the Walt Disney Corp.". Han grynter i forakt av dette kapitalistiske amerikanske selskapet, som de siste fem månedene har vært fast bestemt på å lage film om livet hans.
Ole går ut på kjøkkenet for å lage seg en kopp te og få igjen litt av varmen i kroppen. Mens han står på kjøkkenet og strekker seg opp etter tekoppen på øverste hylle, glir en skygge inn bak ham. Brumm rekker ikke engang registrere hva som skjer før han får en plastikkpose tredd over hodet. Raskt blir han kneblet på ben og armer. Brumm prøver å kjempe imot, men innser snart at det er nytteløst. Bevegelsene hans blir langsommere. Posen er klam på innsiden og Brumm tenker at det føles som om posen prøver å trenge seg inn i ham. Øyelokkene glir sakte igjen og alt blir svart. Den ene av mennene trekker posen av Brumms hodet, begge tror de at Brumm er død. De går mot bilen for å hente spade og kalk.
Men Brumm er ikke død. Mens de to mennene er utenfor gjenvinner han bevisstheten og prøver igjen å komme seg løs. Han får veltet kjøkkenbordet, slik at et glass faller ned og blir knust. Han prøver å gripe etter en glassbit for å skjære seg løs. Imens har lyden av glasset som knuste fanget de to mennenes oppmerksomhet på utsiden. De stormer inn og finner Brumm på kjøkkenet, han er nesten løs. Ole oppdager de to mennene og kaster seg forover i et siste desperat forsøk på å slippe unna. Hva som skjer videre vil forbli ukjent, men det foregår litt av et basketak på kjøkkenet før den ene mannen tar fram en pistol fra jakkelommen. En kule mellom øynene gjør slutt på Brumms lidelser. Liket blir partert og gravd ned et eller annet sted i Hundremetersskogen.
Dette er slik det sveitsiske rettsmedisinteamet ser for seg scenarioet som skjedde en februarnatt i 1966.
Disney - en finger med i spillet?Men hvorfor skulle noen ønske å ta livet av den runde lille bjørnen? Lederen for det sveitsiske teamet, Dr. Ralf Schneider, mener at motivet var penger. I tillegg peker han ut Walt Disney som mannen som bestilte drapet på Brumm.
"- Walt Disney var en kynisk mann som ikke lot seg stoppe av et simpelt avslag",sier Schneider. Brev funnet i Disney konsernets arkiv viser at Ole Brumm takket nei på flere av Disneys framstøt for å lage en film om livet hans. Brumm mente at det ikke var kunstneriske motiv som lå bak Disneys filmprosjekt, men kunn tanken på profitt. Dette skulle vise seg skjebnersvangert for Brumm.
Personlige tragedierA.A. Milnes skapte Ole Brumm en dag i 1924. I 1956 døde han og Brumms verden falt nesten i grus. Da Milnes avgikk ved døden overtok en stiftelse forsørgeransvet av Brumm. Ting begynte å gå nedover. Brumm gikk gjennom glere traumatiske opplevelser i denne tiden. Hans livsledsager og sjelevenn gjennom 18 år, Klara Brumm, fikk diagnosen brystkreft som følge av flere års honingmisbruk. Hun hadde blitt holdt utenfor media, men hadde vært Brumms viktigste støttespiller. Brumm ble fra seg av sorg da hun i 1958 sovnet inn og havnet på gulerotsaft-kjøret. Etter flere års misbruk, hadde han endelig klart å komme tilbake til et normalt liv og var i 1965 igjen i medias søkelys. Dette fanget Disneys oppmerksomhet og han begynte å arbeide på en film om Brumms liv. Disney overtok snart forsørgeransvaret for Brumm, men Brumm nektet likevel å stille opp. Da gikk Disney drastisk til verks.
Kinesisk look-alikeDisney hyret inn en kinesisk pandabjørn og gjennom omfattende plastisk kirurgi lignet den på Ole Brumm. Forskjellene var så små at Disney var overbevist om at "de dumme barna" ikke ville se forskjell uansett. Straks look-aliken var på plass gå Disney grønt lys for å fjerne "den utakknemlig lille lodotten!" Dr. Ralf Schneider hadde i sitt team også flere rutinerte kriminaletterforskere som gjennom en kontroversiell domsavgjørelse i Miami fikk grønt lys for å gjennomsøke Disneyarkivene. Der fant de flere bevis på "foul play".
Den første Ole Brumm-filmenDa den første ole Brumm filmen kom på kinoer i 1966 fikk Disney rett. Barna merket ikke forskjell, men slukte historien rått. Media stilte heller ingen spørsmål. Men hvorfor reagerte ingen i Hundremeterskogen? Dyr vi har snakket med, som i frykt av Disneykonsernets represalier vil være anonyme, i hundremeterskogen sier at det var ren frykt som gjorde at ingen protesterte. "Ingen ville ende opp som Ole. De som gjorde forsvant. Kengrubarnet ble blant annet kiddnapet for at Kengrumor skulle holde kjeft. Det var helt jævli", sier en anonym kilde. Ryktene vil ha det til at Tussi var ruset på antidepressive midler under hele innspillingen, men dette er noe Tussi ikke ønsker å kommentere i dag. "Løgn", sier han gjennom sin advokat.
PengemaskinOle Brumm viste seg å bli en pengemaskin for Disney konsernet. ingen har i dag full oversikt over hvor mye konsernet har tjent på filmene, bokrettighetene og spinn-offprodukter, men det kan anslås til flere miliarder dollar. "- Disney konsernet har blod på hendene sine og vi vil gjøre alt for å stille dem til ansvar for sine forbrytelser", sier Dr.Schneider. "Dessverre så er saken foreldet, så noen fengselsdommer er lite sannsynlig".
Hvor ligger Brumm?Den neste oppgaven for det sveitsiske teamet er å lokalisere Ole Brumms gravsted. "- Vi har store forhåpninger om å finne ham. Teknologien er kommet så langt at vi kan kartlegge store deler av Hundremeterskogen, som vil gjøre det mulig å finne ut hvor han er gravd ned."
Om teorien til Dr.Schneiders team er korrekte eller ikke blir dermed ikke avgjor før man eventuelt finner Brumms levninger.
Likevel har flere sørgende fans lagt ned blomster ved Brumms hus i Hundremeterskogen. I følge ryktet har den falske Ole Brumm gått i dekning, men Disney konsernet avviser enhver slik påstand og mener det hele er diktet opp for å sværte Disneykonsernets navn og rykte.