Eders Galle

For folkeopplysning og bedrevitenskap. Dog Kun til utvortes bruk

mandag, november 19, 2007


Å herregud, NOAH gå og ta're ei bolle!
"Not eating meat is a decision, eating meat is an instinct."

NOAH kjemper for dyrs rettigheter, alle dyrs rettigheter. Nå vil NOAH ha oss til å bli vegeterianere fordi det å spise kjøtt bidrar til global oppvarming! Allerede her blir jeg lettere irritert og får lyst til å spise kjøtt!


"Kjøttindustrien står for miljø-ødeleggelser, som det er ufattelig at ikke politikere i vesten har større fokus på", sier Siri Martinsen i NOAH. samtidig klager de over at staten får oss til å spise mer kjøtt og at Norges kjøttindustri nærmest står i ledetog med Gamle Erik for at jorda skal gå under. For NOAH virker det som om det å spise kjøtt er en unaturlig ting og at det mest harmoniske er å leve i pakt med naturen og spise sine grønnsaker med et smil om munnen. Og samtidig kan du jo bli medlem i NOAH? I artikkelen deres her, kommer NOAH med sin kritikk av kjøttindustrien...samtidig henvises det nærmest konsekvent kun til NOAH-artikler eller rapporter...og for all del, du må bli medlem!

Er det unaturlig å spise kjøtt? NOAH vil helst ha deg til å tro det og henviser til at kjøttindustrien blant annet opptar jordbruksareal og bidrar til klima ødeleggelsen. Dette kommer fra en organisasjon som er stolt over at de har fått satt fokuset på at fisk har følelser og burde behandels bedre. Det er greit å være kritisk til kjøttinndustrien og andre industrier, men å ignorere det faktum at mennesket spiser kjøtt og har alltid gjort det er noe som irriterer meg kraftig. "Kan vi ikke bare leve sammen alle sammen?" Piss preik! Dersom dyrene kunne velge hadde de spist deg lett som en plett. Det er jo grunnessensen i naturen; "spis eller bli spist".

Det finnes et glimerende avsnitt i en bok av Kjell Askildsen som jeg føler illustrer verden på en glitterende måte; "- jeg har altfor ofte merket meg yngre mennesker som har skrittet taust over hjelpeløse mennesker som ligger på fortauet, men ikke før har de fått øye på en skadet katt eller hund, så har hjertet deres flommet over. "Stakkars bisken," har de sagt, eller "Pus, stakkar, har du skadet deg." Å, det finnes mange dyrevenner!" Nettopp her er kjernen i min irritasjon over dyrevernere. Tusenvis, millinoner, ja kanskje milliarder av mennesker har det grusomt rundt om i verden, men at fisken har det vondt når den biter på kroken "Det må ta slutt!". For en prioritering! For noen ville det altså nesten vært mer naturlig å redde katter enn mennesker fra en brann.

Og det er jo ikke til å komme fra at det som regel er de søte dyrene som får mest oppmerksomhet..." Hey, I love the animals too. I love my doggy. He's so cute. My fluffy little dog.. He's so cute- There's the problem. We only want to save the cute animals, don't we? Yeah. Why don't we just have animal auditions. Line 'em up one by one and interview them individually. "What are you?" "I'm an otter." "And what do you do?" "I swim around on my back and do cute little human things with my hands." "You're free to go." "And what are you?" "I'm a cow." "Get in the fucking truck, ok pal!" "But I'm an animal." "You're a baseball glove! Get on that truck!" "I'm an animal, I have rights!" "Yeah, here's yer fucking cousin, get on the fucking truck, pal!" We kill the cows to make jackets out of them and then we kill each other for the jackets we made out of the cows."

Stakkars ulven, gråbein, denne naturens "bad boy". Eller hva med husdyra. Kua og grisen, som vi er oppvokst med fra barne-tv og annen barnelitteratur. Vi kan da ikke spise heldiggrisen babe?!? Eller søte små kyllinger, skal de bare mates opp og grilles? Hell, Yes! Det er jo gjennom tusner av års forskning og forståelse av dyr vi har framavlet dem slik vi ser dem i dag. Slipp en ku ut fra båsen og ut i naturen og den vil være død i løpet av en halvtime. Det er ikke slik at man kan sette et "er lik"-tegn ved en ku og et menneske. Javel, en ku har følelser og kan føle smerte, men den er likevel uansett ikke annet enn et vandrende kjøttsortiment.

Skal man ha dårlig samvittighet fordi man liker kjøtt? Fordi kjøtt er og alltid har vært en del av vår diett? Jeg sier ikke at man skal fråtse i kjøtt, men jeg synes ikke man skal se på kjøtt som en unaturlig del av et kosthold. Det er snakk om en balanse. Kjøtt har tross alt vært med på å utvikle den menneskelige hjernen og gjort oss kapable til å utvikle oss slik vi har gjort. Andre menneske-aper som valgt vegetarveien er ikke lenger med oss, de tapte konkurransen! Enda viktigere var det da menneske lærte seg å temme ilden og med det stekte kjøttet. Dermed fikk man inntatt mer energirik mat og kunne ta ytterligere nye steg. Som du sikkert skjønner har jeg ikke akkurat stort til overs for NOAH, men de får ha lykke til med sin kamp mot kjøttindustrien. nå skal jeg kose meg litt med litt svinekjøtt, "kom da gisse, gisse!"

"Now don't get me wrong, I love animals, but I like eatin' 'em more... fun to pet, better to chew."

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Litt spennende at menneske faktisk er det eneste dyret som har en del av fordøyelsessystemet utenfor kroppen. Vi er jo egentlig ikke rovdyr. Fordøyelsesprosessen vår starter når biffen ligger i stekepanna. Prøv å sett tennene i en rå kylling - da får du trøbbel ganske kvikt...

Men, hadde vi ikke spist kjøtt så hadde vi vel ikke brydd oss om miljøet heller.

9:17 p.m.  
Blogger Pål Berg Svenungsen sa ...

Men vi begynte som rovdyr, det var jo ikke før vi lærte å kontrollere ilden at vi begynte å steke kjøttet. Tennene våre er jo for eksempel godt egnet til å rive og slite i rått kjøtt, er jo blant annet derfor vi har disse svært robuste jekslene. Men at vi er blitt mer pinglete etter hvert...det er det ingen tvil om.

1:03 p.m.  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden