Eders Galle

For folkeopplysning og bedrevitenskap. Dog Kun til utvortes bruk

lørdag, august 18, 2007


Kreasjonisme
- menneskelig, fundamentalistisk oppgulp det burde vært fellingstillatelse på eller vitenskap?

Organisasjonen Aswers in Genesis har akkurat åpnet et museum i Kentucky, USA (bombe at det ligger nettopp der!). Der kan man se Adam og Eva i skjønn forening med dinoer, akkurat slik det var for 6000 år siden. "JAAAAAAAA" (ironisk). For å demonstrere hvor IDIOTISK denne "burde vært en dårlig aprilsspøken av en kvasivitenskap" er, kommer jeg til å spre på med Bill Hicks og dumme bibelsitat i skjønn forening innimellom i denne artikkelen.

Mannen bak museet er australske Ken Ham som stiftet organisasjonen Answers in Genesis i 1994. Allerede her lar vi Bill Hicks slippe til med litt fakta; "You ever notice how people who believe in creationism look really unevolved?"Ifølge disse kreasjonistene skapte Gud jorda på seks dager for 6000 år siden. Igjen la oss gi ordet til Bill Hicks:
"Fundamentalist Christianity. Fascinating. These people actually believe the world is 12 thousand years old. Swear to God! Based on what? I asked them. "Well, we looked at all the people in the Bible, and we added them up all the way back to Adam and Eve, their ages – 12 thousand years." Well, how fucking scientific! Okay. I didn't know that you'd gone to so much trouble there. That's good."
For å få dette budskaptet ut til de uopplyste massene har man brukt 27 millioner dollar, eller rettere sagt ca 157 millioner norske kroner, på denne utstillingen. Penger rett i dass? Å neida, her kan barna få se hvordan mennesket og dinosauruser levde side om side. Selvfølgelig har noen kjipe vitenskapsmenn stillt spørsmålet "ja, men hvorfor finner vi ikke noe bein fra dinoer sammen med mennesker?" Her har selvfølglig kreasjonistene svaret; " Mange tror at siden menneskebein ikke er blitt funnet sammen med dinosaurbein, levde de ikke sammen. Dette er en feil antakelse. At menneskebein ikke blir funnet sammen med dinosaurbein i jorda, betyr bare at de ikke ble gravlagt sammen". Som man roper i skogen får man svar!

Vi med fornuften i behold kan le av kreasjonistene (HAHA!), men fakta er at denne kvasi-vitenskapelige teorien har bred støtte blant amerikanerne. En spørreundersøkelse som ABC publiserte i mai, viser at 60 % av amerikanerne tror Gud skapte verden på 6 dager. 48% av amerikanerne tror også at Gud skapte menneskene i vår nåværende form en eller annen gang mellom nå og 10 000 år siden. 39 % mener også at evolusjonsteorien verken er bevist eller anerkjent i vitenskapelig kretser.

Siden vi er så godt i gang la oss se litt på hva godeste Ken Ham sier når han møter mennesker som er i tvil:
    A young man approached me at a seminar and stated, ‘Well, I still believe in the big bang, and that we arrived here by chance random processes. I don’t believe in God.’ I answered him, ‘Well, then obviously your brain, and your thought processes, are also the product of randomness. So you don’t know whether it evolved the right way, or even what right would mean in that context. Young man, you don’t know if you’re making correct statements or even whether you’re asking me the right questions.

    The young man looked at me and blurted out, ‘What was that book you recommended?’ He finally realized that his belief undercut its own foundations —such ‘reasoning’ destroys the very basis for reason.
    Enda godt å se at Ken får ungdommen på rett kjøl! For å lese hele den fantastiske artikkelen hans "Creation:' where's the proof" gå her. La oss nå ta en liten nærmere kikk på denne pamfletten som får disse kristne til å åpne slike museer; Bibelen!

    Bibelen, denne fantstiske boken som i 2000 år har gitt oss klar beskjed på hvordan vi skal leve våre liv:

    13 Når en mann tar seg en kone og har omgang med henne, men siden får uvilje mot henne 14 og beskylder henne for skammelige ting, setter ut ondt rykte om henne og sier: «Jeg giftet meg med denne kvinnen, men da jeg kom sammen med henne, fant jeg ikke noe tegn på at hun var jomfru,» 15 da skal pikens far og mor ta tegnet på at hun var jomfru, og bringe det til de eldste ved byporten. 16 Pikens far skal si til de eldste: «Jeg lot denne mannen få min datter til kone, men nå har han fått uvilje mot henne. 17 Han kommer med beskyldninger mot henne og sier at han ikke fant noe tegn på at hun var jomfru. Men her er min datters jomfrutegn!» Dermed skal de bre kledet ut for de eldste i byen. 18 Da skal de eldste ta mannen og straffe ham. 19 De skal ilegge ham en bot på hundre sekel sølv og gi dem til pikens far, fordi mannen har satt ut ondt rykte om en jomfru i Israel. Hun skal være hans kone, og han må ikke skille seg fra henne så lenge han lever.
    20 Men hvis beskyldningen er sann, hvis det ikke finnes tegn på at piken var jomfru, 21 da skal de føre henne ut foran døren til farens hus, og mennene i byen skal steine henne i hjel. For hun har gjort en skammelig gjerning i Israel ved å drive utukt i sin fars hus. Slik skal du rydde ut det onde hos deg.

    Er du kristen og tenker, "dette er noe han bare finner på!". Vel, sjekk ut dette. Bare å bla opp i femte mosebok, en fantastik bok. For oss som prøver å følge med i motebildet er det jo også greit at Bibelen dekker dette området: "11 Du skal ikke gå i klær som er vevd av to slags stoff, ull og lin." Du og du så kjekt at denne boka gir svar på alle av livets mysterier.

    Jesus var jo som kjent sønn av en snekker. Hvorvidt hans egne evner på dette feltet var gode eller dårlige har jeg diskutert tidligere, men jeg tenkte litt "hva sier Bibelen om byggeforskrifter?" Er det lissom noe standard mal på hus?
    8 Når du bygger et nytt hus, skal du lage rekkverk på taket. Ellers kunne noen falle ned fra taket, og da ville du føre blodskyld over huset ditt.
    Herregud! Dette sitatet viser jo hvordan dagens snekkerbransje er infiltrert av satans disipler. Jeg kan ikke se så mange rekkverk på husene rundt omkring. Men det er godt å se at Bibelen bringer opp hygienerelaterte spørsmål også:
    13 Blant dine redskaper skal du ha en kjepp, og med den skal du grave ned avføringen når du har sittet der ute. 14 Herren din Gud går jo omkring i din leir for å berge deg og overgi fiendene til deg. Derfor skal leiren være hellig, så Herren ikke får se noe motbydelig hos deg, for da vender han seg bort fra deg.
    Praktisk!

    Jeg må si det er fantastisk at en bok kan holde seg i over 2000 år og fortsatt være så aktuell. Den beskriver vårt samfunn virkelig på kornet. Her skilles alle av hverdagslivets aspekt, fra hvordan man skal pløye åkeren til hvordan man skal gå til krig. (for de som ikke skjønte det, dette er ironi. Ironi er når du sier noe, men mener det motsatte)


    Jeg var litt engstelig at Bibelen ville være en tørr og kjedelig bok, derfor tenkte jeg at jeg måtte sprite opp med litt Bill Hicks og sånt. Ser nå at det er unødvendig. På slutten her slenger jeg på noen saftige bibelsitat i stedet, og alt dette er kun hentet fra en av Bibelens mange bøker,
    fra femte mosebok. Enjoy:

    Svogerekteskap
    5 Når brødre bor sammen og en av dem dør uten å ha fått noen sønn, skal hans enke ikke gifte seg med en fremmed utenfor ætten. Hennes manns bror skal gå inn til henne og ta henne til kone og således oppfylle sin plikt som svoger. 6 Den første sønnen hun får, skal regnes som sønn av den avdøde bror, for at hans navn ikke skal dø ut i Israel.
    7
    Men hvis mannen ikke har lyst til å gifte seg med enken etter sin bror, skal hun gå til de eldste ved byporten og si: «Min svoger nekter å bevare sin brors navn i Israel. Han vil ikke oppfylle sin svogerplikt mot meg.» 8 Da skal de eldste i byen kalle mannen til seg og tale til ham. Holder han fast ved sitt og sier at han ikke har lyst til å gifte seg med henne, 9 skal svigerinnen i nærvær av de eldste gå bort til ham, dra skoen av foten hans, spytte ham i ansiktet og si: «Slik gjør en med den mann som ikke vil bygge opp sin brors ætt.» 10 Og siden skal hans ætt kalles «Barfot-ætten» i Israel.


    Andre lover
    11 Når to menn kommer i slagsmål, og konen til en av dem kommer løpende for å hjelpe sin mann, og hun rekker hånden ut og griper den som slår ham, i kjønnsdelene, 12 da skal du uten skånsel hogge hånden av henne.

    21 Forbannet være den som har omgang med dyr! Og hele folket skal si: Amen.

    Amen, Brother!


    0 Kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

    << Startsiden